Desetočlana porodica Stošić iz sela Katun koju čine samohrana majka Milica (28), deca Martina (6), Dobrila (7), Anđela (8), Miličina braća Predrag (9), Ivan (10) koji boluje od epilepsije i vidi samo 10%, Sara (15) koja je ometena u razvoju i slabovida i Miloš (26), majka Ljiljana (49) i očuh Vojislav (62).

Jedini izvor primanja je dečiji dodatak za jedno dete.

Kako Milica kaže, razvela se je zbog nasilja u porodici i deca se sa ocem ne viđaju uopšte. Alimentaciju ne primaju jer je otac odbio da plaća, a Milica je odustala od sudskog spora zbog obaveza prema deci.

Ivan i Sara koji imaju izuzetno oštećen vid kod lekara nisu otišli od 2017.godine, a po preporuci lekara im je prepisano obavezno nošenje naočara. Do nedavno ovo dvoje mališana je bilo bez naočara, čak se Ivan žalio da ne vidi uopšte.
Relativno skoro humani ljudi iz Vranja obezbedili su ovim mališanima naočare.

U kući nemaju kupatilo, što sve dodatno otežava , naročito Milici, jer je imala rak na maternici, i prošla kroz četiri operacije.

Iako je porodica Stošić u jako lošoj materijalnoj situaciji , njih ipak ljubav krasi što se može videti na slikama.

Mi vas pozivamo da se priključite našoj akciji i donacijama pomognete porodici Stošić da dobije kupatilo i laminat za prostorije u kojima borave

Dinarski račun165-7010855807-48
IBANRS35165-7010855831-73
PayPalpaypal.me/pokrenizivot
SWIFT/BICHAABRSBG