Никола Малић

244.563 дин. / 2.04 милиона дин.


ХИТНО!
Никола Малић(9) рођен је као превремено рођена беба 19.12.2012. и касно је примећено да је био без плодове воде читаве 4 недеље. Одмах је пребачен у инкубатор у ИЗЗДИО Војводине на интензивну негу, скоро 4 месеца је био тамо. Чекајући стабилизацију његовог стања отпушта се кући уз мноштво дијагноза.
Никола је услед великог степена крварења претрпео и леукомалацију тј размекшавање беле масе мозга. Прогнозе су биле застрашујуће. Временом, уз много труда, рада, вежби Никола почиње да доста нестабилно седи са 13 месеци.
Међутим, следи нови шок. Након урађене магнетне резонанце главе, добија још једну дијагнозу Dandy walker варијанта или хипоплазија, неразвијеност малог мозга. Ради се о ретком поремећају и прогнозе су биле застрашујуће.
Ипак Никола успева да прохода са 2,5 год доста нестабилно. Путем нових истраживања открива се да је узрок Николиног стања последица оштећења централног нервног система. Због Николиног неуролошког статуса до сада су једина опција лечења били логопедско дефектолошки третмани, све до момента када болница у Истанбулу није дала охрабрујуће прогнозе за Николин напредак. Никола је у потпуности невербалан, у свим животним активностима му је потребна помоћ.
Николи је ове године одрађена прва трансплантација матичним ћелијама где је напредак невероватан.

„Доктор је проценио да Николи треба још једна трансплантација како би још више напредовао, нажалост под једном терапијом се сматрају 2 трансплантације а ми смо успели скупити новца за само једну, тачније пола терапије.
Оптимални рок за примање ове терапије, како би била делотворна, је 2 месеца од примања прве половине терапије која је била пре месец дана.
Помозите нам молим вас да успемо и да не изгубимо овај драгоцени напредак.“-прича нам Николина мајка.
Поред свега овога Никола иде и на даље стимулације за говор, окупационе терапије,терапије сензорном интеграцијом, пливање.

РОК ЗА СКУПЉАЊЕ НОВЦА ЈЕ МЕСЕЦ ДАНА!
Помозимо Николи да прими и другу терапију!

До сада смо прикупили
244.563,00 дин.
за Николино лечење. Хвала што помажете!
Прикупљено Искоришћено Преостало
244.563,00 дин.
дин. дин.

Помозимо Николи

Динарски рачун Адико банка 165-7010855807-48
Динарски рачун Банка Интеса 160-6000000838286-13
IBAN RS351657010855831-73
PayPal paypal.me/pokrenizivotsrb
SWIFT/BIC HAABRSBG

 

Напомена: Укупно потребан износ подложан је промени, уколико настану додатни трошкови током лечења корисника.

дин.
Изаберите начин плаћања
Лични подаци

Укупна донација: 100,00 дин.